Wie zijn wij?

Welkom bij de webpagina van Hoben Balente College. Wij zijn een christelijke particuliere school gericht op het voortgezet onderwijs waar we dingen heel anders doen en het leren weer leuk, uitdagend, boeiend en zeer praktisch maken. Wij zijn erop uit om je leer(talenten) te ontdekken, deze aan te boren en samen met je te ontwikkelen. Door onze sterke christelijke basis, kleine klassen en breed veelzijdig programma die aangepast is op jouw niveau bereiden wij je voor de vervolgopleiding die je wil volgen en het volwassen leven. Je haal je diploma’s in de leervakken die vereist worden door de door jouw gekozen vervolgopleiding. Weet je nog niet wat je later wil doen, geen probleem. Ons programma is zo breed zodat je later nog voldoende keuze mogelijkheden hebt. Je kan kiezen voor het volgen van een beroepsgerichte opleiding of het afronden van een havo of vwo programma.


Leer vanaf jongs aan de juiste weg

Bij HBC wordt je voorbereid voor de toekomst. Je wordt onderwezen en getraind in de principes en sleutelvaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in het leven en de maatschappij waarvan je deel uitmaakt. Ons programma van onderwijs wordt afgestemd op jouw niveau en tempo. Je beschikt per leervak over een eigen leerplan. Zo is het mogelijk dat je een bepaalde vak op havo niveau volgt en weer een ander vak op een andere niveau. Op die manier kun je vakken die een struikelblok vormen voor je vooruitgang, maar die je straks voor je vervolgopleiding niet nodig hebt op een lager niveau volgen.

Ons identiteit

Het is al duidelijk geworden dat onze school het onderwijs totaal anders aanpakt. Maar naast de manier waarop wij het onderwijs aanpakken is het ook onze identiteit die ons sterk onderscheid van de andere scholen. Onze schoolidentiteit wordt bepaald door onze visie, missie, kernwaarden.

Ons Visie en Missie

Bij het HBC gaat het niet alleen om kennis en een diploma, want kennis en diploma alleen garanderen geen succes in het leven. Wij willen dat je goeie keuzes maakt en echt succesvol bent in het leven, de maatschappij en samenleving waarvan je deel uitmaakt. Hiervoor is naast kennis wijsheid en inzicht nodig. Daarom leren wij vanuit een sterk christelijke basis hoe conform de principes van wijsheid en inzicht te denken en te handelen. Vanuit dezelfde principes zullen we je begeleiden in je persoonlijke ontdekkingsreis.

Welk bril heb je op? Wat is jouw talent?

Bij HBC wordt je voorbereid voor de toekomst. Je wordt onderwezen en getraind in de principes en sleutelvaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in het leven en de maatschappij waarvan je deel uitmaakt. Ons programma van onderwijs wordt afgestemd op jouw niveau en tempo. Je beschikt per leervak over een eigen leerplan. Zo is het mogelijk dat je een bepaalde vak op havo niveau volgt en weer een ander vak op een andere niveau.

Op die manier kun je vakken die een struikelblok vormen voor je vooruitgang, maar die je straks voor je vervolgopleiding niet nodig hebt op een lager niveau volgen.