Onze voorzieningen

Onze voorzieningen

Om de door ons geformuleerde visie, missie en onderwijsdoelen te realiseren heeft het HBCollege een adequate moderne infrastructuur, bestaande uit o.a.: moderne klaslokalen, een computerlab, een ontdeklab, een experience room, een digitale virtuele leeromgeving en onderwijsysteem en een glasvezel internetverbinding.

Moderne klaslokalen

De onderwijs van de toekomst vraagt om innovatieve onderwijsomgeving. Een onderwijs omgeving waar zowel traditionele didaktiek, digitale didactiek, blended en active learning stimuleert. Onze moderne klaslokalen maken het mogelijk dat docenten instructief, interactief samenwerkend en productief onderwijs kunnen combineren.

Computerlab

We merken als school een razend snelle opmars van de digitalisering en nieuwe technologie die de arbeidsmarkt en bepaalde beroepen zeker zal beïnvloeden. De leerlingen dienen hiervoor voorbereid te worden. Onze school beschikt over een ultra moderne computerlab waar de leerlingen alle voorziening tot hun beschikking hebben om zich digitaal geletterd te ontwikkelen.

Ontdeklab

Onze school beschikt over een ontdeklab. Dit is een inspiratieruimte waarin de leerlingen kennis maken met nieuwe technologieën en ruimte krijgen om ermee te experimenteren. De ontdeklab biedt de mogelijkheid om gebruikt te worden voor zowel biologische, scheikundige en natuurkundige experimenten als het experimenteren met digitale technologieën zoals robots, 3d printers, virtual reality (VR), etc.

Experience room

De experience room is een ruimte die zodanig is ingericht dat het ons de mogelijkheid biedt om de grenzen van de belevingswereld van de leerlingen te vergroten. Door het vergroten van de belevingswereld van de leerlingen bereiken wij dat ook hun referentiekader worden vergroot. Hierdoor zijn de leerlingen beter in staat om hun communicatie proces te bevorderen alsmede een kritisch manier van denken te ontwikkelen. Dit teneinde henzelf en de wereld waarin ze leven beter te interpreteren, beoordelen en waarderen.

Digitaal leeromgeving en onderwijssysteem

De digitaal leeromgeving en onderwijssysteem maakt het mogelijk dat de leerlingen online op eigen niveau en op eigen tempo hun lessen kunnen volgen, opdrachten maken en toets afleggen. De docenten en ouder(s) en/of verzorger(s) worden voorzien van de mogelijkheid om de vordering en prestaties van de leerling virtueel te volgen.

Glasvezel internetverbinding

Een extra zeer essentiële voorziening die deel uitmaakt van de infrastructuur van de school is de kwaliteit van de transport media. Zonder een goede internetverbinding is de onderwijs van de toekomst moeilijk te realiseren. Wij maken gebruik van glasvezels als onze transportmedia.